"Opiskelun aloittaminen lääkiksessä on helppoa ja mukavaa"

Ville Turppo

Lääketiede, 2. vuosikurssi
Kuopion kampus

 

Miksi halusit opiskella juuri lääketiedettä?

Halusin opiskella lääketiedettä, koska ihminen on monimutkainen kokonaisuus ja esimerkiksi kehon toiminnan ymmärtäminen on mielenkiintoista.

Mitä opiskelupaikan saaminen vaati?

Opiskelupaikan saaminen vaatii määrätietoista lukemista ja laskemista.

Mitä vinkkejä antaisit alasi opintoja harkitseville?

Tärkeää on arvioida omaa osaamista, niin tietää mitä kannattaa harjoitella lisää. Aito mielenkiinto alaa kohtaa pitää motivaation korkealla ja lukemiseen käytetty aika ei tunnu niin pitkältä.

Kenelle suosittelet alaa?

Suosittelen alaa vastuulliselle ja reippaalle ihmiselle.

Millaiset muistot jäivät opiskelun aloittamisesta?

Opiskelun aloittaminen lääkiksessä on helppoa ja mukavaa. Heti ekana päivänä vanhemmat opiskelijat ottavat uudet opiskelijat touhuun mukaan.

Millaista lääketieteen opiskelu on?

Lääketieteen opiskelu on käytännönläheistä. Luentojen lisäksi meillä on paljon käytännön harjoittelua jo kahden ensimmäisen vuoden aikana ennen kolmantena vuonna alkavia kliinisen vaiheen opintoja. Harjoituksissa pääsee muun muassa ottamaan verinäytteitä, testaamaan verenpainetta ja näkee kirjoista luetun anatomian todellisuudessa. 

Mikä on antoisinta ja rankinta opinnoissasi?

Antoisinta opinnoissa on huomata ymmärtävänsä ihmisen toimintaa. Rankinta opinnoissa on opetella suuri määrä asioita ulkoa. Lukemiseen kuluu aikaa välillä melko paljon.

Millaiset puitteet Itä-Suomen yliopisto tarjoaa opiskelulle?

Itä- Suomen yliopisto tarjoaa nykyaikaiset puitteet opiskelulle. Meillä on käytössä modernit tietokoneet ja niillä tarvittavat ohjelmistot. Käytännön harjoittelua varten meillä on myös hyvät tilat, joissa on tarvittavat varusteet.

Millainen Kuopio on opiskelu- ja harrastuskaupunkina?

Kuopion kaupunki tarjoaa monipuolisen ympäristön kaikenlaisille harrastuksille. Kaunis luonto järvineen ja metsineen on loistava ympäristö esimerkiksi juoksulle, hiihdolle ja laskettelulle. Uima-, palloilu- ja jäähallit tarjoavat ympärivuotiset harrastusmahdollisuudet.

Saatko opintojen aikana tuntumaa työelämään?

Opintojen aikana jo ensimmäisestä vuodesta alkaen tutustutaan lääkärin työhön terveyskeskuksessa. Opiskelujen edetessä harjoittelut pitenevät ja ennen valmistumista päästään jo töihin.

Millaiset työnäkymät alallasi on?

Työnäkymät alalla ovat hyvät!

Mikä on unelmatyösi? Missä näet itsesi 10 vuoden päästä?

Näen itseni 10 vuoden päästä töissä sairaalassa jonkin alan erikoislääkärinä.