"Tärkeintä on, että pystyy kohtaamaan ihmisen pelkäämättä ja ennakkoluulottomasti" - Tämä on "kädet mullassa" -työtä. Pääsen valmistuttuani tekemään töitä käytännön kentällä, tapahtumien ytimessä, suitsuttaa opoksi opiskeleva Hanna Parviainen.
>> Lue lisää 
"Jos eläinlajitentit, morfologian harjoitukset ja suolla kahlaaminen kuulostavat houkuttelevilta, niin tervetuloa!"
- Olen aina ollut kiinnostunut luonnosta ja lukiossa kiinnostuin myös geeni- ja solututkimuksesta, valottaa biologian opiskelija Janette Löf alanvalintaansa.
>>Lue lisää
"Matematiikka antaa paljon haasteita ja onnistumisen tunteita"
- Kasvatustieteen opintojaksot ovat hyvin erilaisia kuin matematiikka, mikä tuo kiinnostavaa vaihtelua, kertoo Jenna Hyvärinen, jonka unelma-ala löytyi matematiikan ja opettamisen yhdistelmästä.
>> Lue lisää
"Opiskelijoille tarjotaan toimivia työkaluja työelämään"
- Alan työttömyysaste on Suomessa alhainen ja suomalaisella kaupallisella osaamisella on kysyntää myös ulkomailla, esimerkiksi Aasiassa ja Piilaaksossa, iloitsee kauppatieteen opiskelija Johanna Behm.
>> Lue lisää
"Minäkin pystyin siihen, mikset sinäkin?"
- Näin kiehtovan alan opiskelu ei voi tuottaa mitään muuta kuin myös kiehtovan ammatin, uskoo psykologian opiskelija Maiju Haverinen.
>>  Lue lisää
Lääketiedettä luennoilta käytäntöön
- On mielettömän motivoivaa oppia joka päivä jotain uutta siitä, miten hienosäädelty kokonaisuus ihminen on, lääketiedettä opiskeleva Niina Airaksinen toteaa.
>>Lue lisää
"Farmasia ei ole pelkkää asiakaspalvelua"
- Farmasian alalta löytyy töitä. Työmahdollisuudet ovat melkein rajattomat avoapteekista sairaalaan ja viranomaistehtäviin, kertoo Minttu Hollming.
>>Lue lisää 
"Valmistun suoraan unelma-ammattiini"
- Haluan tehdä töitä käsilläni, nähdä työni jäljen ja sen tuoman avun ihmiselle, perustelee hammaslääketieteen opiskelija Olli Siirola alanvalintaansa.
>> Lue lisää
"Tiedon soveltaminen käytäntöön korostuu"
- Kursseilla ei anneta valmiita ratkaisuja, vaan työkaluja, kertoo tietojenkäsittelytieteen opiskelija Paavo Kyyrönen.
>>Lue lisää
"Sosiologeilla riittää aina uutta ihmeteltävää"
- Harjoitustyönä olen hengaillut skeittihallissa havainnoimassa hallin käyttäjien välistä vuorovaikutusta ja pohtinut luentopäiväkirjassa Kim Kardashianin henkilöbrändiä, avaa sosiologian opiskelija Saila Rönkkö sosiologian kiehtovaa maailmaa.
>> Lue lisää
"Olen 14-vuotiaasta saakka halunnut äidinkielen opettajaksi"
- Unelmatyöni on äidinkielen ja kirjallisuuden aineenopettaja. Opettajien työllisyysnäkymät ovat hyvät, kertoo suomen kielen opiskelija Sari Sotti.
>> Lue lisää