"Suosittelen tietojenkäsittelytieteen pääainetta ihmisille, jotka pitävät haasteista"

Rasmus Pasanen

Tietojenkäsittelytiede, 2. vuosikurssi
Kuopio

Miksi halusit opiskelemaan alaasi? Millaiset työnäkymät alallasi on?
Halusin opiskelemaan alaa, joka tarjoaa hyvät työllistymismahdollisuudet ja joka antaa mahdollisuuden työskennellä erilaisissa tehtävissä. Tietojenkäsittelytiede on juuri sitä.

Mitä opiskelupaikan saaminen vaati? Mitä vinkkejä antaisit alasi opintoja harkitseville? Kenelle suosittelet alaasi?
Opiskelupaikan saaminen vaatii hyvää loogista ajattelukykyä ja motivaatiota, jotka myös korostuvat opintojen edetessä yhä voimakkaammin. Suosittelen tietojenkäsittelytieteen pääainetta ihmisille jotka pitävät haasteista, uskaltavat ajatella eri tavalla ja jotka ovat luovia.

Millaiset muistot jäivät opiskelun aloittamisesta?
Omat opintoni alkoivat opiskelijakavereihin, Kuopioon ja yliopistokulttuuriin tutustumisella, jonka ohella suoritin peruskursseja. Tästä ajasta suosittelen ottamaan kaiken ilon irti.

Millaista pääaineesi opiskelu on?
Pääaineeni opiskelu onkin aluksi pienten osa-alueiden hahmottaminen ja oppiminen ja niistä muodostuva kokonaisuus. Meillä on sekä helppoja että erittäin haastavia kursseja, mutta tämä pitää opiskelun mielenkiintoisena.

Mikä on antoisinta ja rankinta opinnoissasi?
Antoisinta opinnoissa on jatkuva viisastuminen, ikään kuin huomaamatta, sekä yhteen hiileen puhaltaminen opiskelijatovereiden kanssa. 
Rankinta opinnoissani on taas "en ymmärrä" -tilanteet, joita tulee meille kaikille, mutta niistä selviää aina yhteen hiileen puhaltamisella jolloin ne kääntyvät erittäin antoisiksi.

Millaisia mahdollisuuksia opinnoissasi on kansainvälistymiseen?
Kansainvälistymisen mahdollisuudet ovat erittäin hyvät, sillä oppimamme asiat ovat hyödynnettävissä ajasta ja paikasta riippumatta. Itse haaveilen kansainvälisestä urasta ja koen tietojenkäsittelytieteen antavan siihen parhaat mahdolliset avaimet.

Millaiset puitteet Itä-Suomen yliopisto tarjoaa opiskelulle?
Itä-Suomen yliopistossa tarjotaan uusinta opetusta, nykyaikaisilla välineillä. Käytössämme on tietokoneluokkia (myös itseopiskeluun), ja osa luennoistamme järjestetään etänä Joensuun kampukselta, mikä on varmasti osa meidän sukupolvemme työelämää.

Millainen Joensuu/Kuopio/Savonlinna on opiskelu- ja harrastuskaupunkina?
Kuopion kampuksella käytössämme on Studentian liikuntatilat, joissa voi pelata muun muassa sulkapalloa tai käydä salilla. Kuopiossa on myös lukuisia kuntosaleja, järvimaisemalla varustettuja lenkkipolkuja, kuuluisat Puijon portaat ja koripallokenttiä, tenniskenttiä. Myös kaksi golfkenttää löytyy 15 minuutin ajomatkan päästä Siilinjärveltä.

Mikä on unelmatyösi?
Olen tällä hetkellä opiskelun ohella tehnyt myyjän hommia, mutta IT-alalla on paljon kesätyö- ja työharjoittelupaikkoja joihin toivon ensi kesänä pääseväni.

Missä näet itsesi 10 vuoden päästä?
Unelmatyöni on luovaa tiimityöskentelyä, jota pystytään tekemään ympäri maailmaa, ja toivon olevani tämän kaltaisissa hommissa 10 vuoden päästä.

Paras hetkesi UEFissa?
Paras hetkeni UEFissa on ehdottomasti fuksiviikko, vuodesta toiseen