UEF mukana korkeakoulujen yhteishaussa 15.3.–5.4.2017

Itä-Suomen yliopistoon haetaan korkeakoulujen yhteishaussa 15.3.–5.4.2017. Haussa on mukana yliopiston kaikki suomenkieliset tutkintoon johtavat koulutukset, yhteensä yli 100 hakukohdetta. Suomenkieliset kaksivuotiset maisterihaut ovat mukana erillisinä hakukohteina. Myös aikaisempia (ml. avoimen yliopiston) opintoja suorittaneet opiskelijat hakevat yhteishaussa. Hakeminen tapahtuu tuttuun tapaan korkeakoulujen sähköisessä hakujärjestelmässä osoitteessa opintopolku.fi. Savonlinnan opettajankoulutukset ovat mukana vielä tämän kevään haussa. Koulutukset siirtyvät Joensuun kampukselle syksyllä 2018.

Itä-Suomen yliopisto on kolmellatoista koulutusalallaan Suomen monitieteisin tiedeyliopisto. Koulutustarjonta on kokonaisuudessaan luettavissa UEFin verkkosivuilla osoitteessa hae.uef.fi/koulutusalat, koulutustarjontaesitteessä sekä hakuoppaassa. Hakuoppaasta löytyvät hakukohteet valintaperusteineen sekä valintojen tarkat aikataulut, valintakoepäivät mukaan lukien. Yhteishaun tulokset julkistetaan 30.6. mennessä. Kevään yhteishaussa valitaan yliopistoon noin 2 500 uutta opiskelijaa.

Kaikki Itä-Suomen yliopiston koulutusalat löytyvät helposti myös uudesta, mobiililähtöisestä haeyliopistoon.fi-sivustosta. Koulutusaloihin tutustumisen lisäksi, sivustolla voi tehdä muun muassa hauskan ja nopean uratestin ja laskea hakukohteittain omat lähtöpisteet yliopiston vuoden 2017 opiskelijavalintaan.

Erillisen siirtohaun kevään hakuaika on 2.–16.5.2017 klo 15.00. Siirtohaussa opiskelija voi hakea kandidaattivaiheen opintojen aikana kandidaatti- ja maisteriopintoihin. Tarkemmat siirtohaun valintaperusteet ovat luettavissa osoitteessa hae.uef.fi/siirtohaku.

Itä-Suomen yliopiston hakijapalvelut opastavat tarvittaessa hakuun liittyvissä kysymyksissä.

Linkit:
Koulutustarjonta ja neuvonta: haeyliopistoon.fi, hae.uef.fi
Hakeminen: www.opintopolku.fi

Lisätietoja: